CENTAR ZA PSE

Za vašeg najboljeg prijatelja

Dog House centar za pse se nalazi u Novom Sadu, u ulici Dalmatinska 31. Kuća koja je adaptirana za pse ima svoju sobu za spavanje, sobu za igru i vežbe spretnosti, za rehabilitaciju kao i veterinarsku ambulantu u sklopu objekta. Dvorište se prostirena 700m2 i poseduje poligon za agility.
Ukoliko Vam je zbog radnih obaveza potrebna pomoć ili jednostavno želite pružiti Vašem psu kvalitetniji život nudimo Vam mogućnost dnevne brige o psima, kao i čuvanje psa na sat, dva, ili više dana. Pored ovoga se bavimo korekcijom ponašanja i dresurom pasa.
Ukoliko vas interesuju naše veterinarske usluge posetite stranicu:Vethouse

NAŠ TIM

ana

Anna Oreg

Doktor veterinarske medicine i najveći deo praktičnog znanja je stekla u veterinarskim klinikama i ambulantama u Madjarskoj.
Posebno interesovanje joj je rehabilitacija i fizikalna terapija, kao i nega i zaštita zdravlja starijih pasa.

izabela

Izabela Begović

Begović Izabela, diplomirani psiholog Diplomirala na Katedri za psihologiju 2006. godine na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.
U centru Dog House sprovodi principe bihejvioralne terapije u radu sa psima pri korekciji neželjenih i pogrešno naučenih načina ponašanja i učenju poželjnih načina ponašanja, koristeći pritom principe senzitizacije, habituacije, klasičnog uslovljavanja; kao i učenje putem nagrađivanja (stimulisanje putem pozitivnog potkrepljenja) i metodu aproksimacije.
U radu sa psima i putem edukacije vlasnika ima puno uspeha u rešavanju različitih problema u ponašanju pasa kao što su neodazivanje na poziv vlasnika, skakanje izazvano preteranim uzbuđenjem psa, uzimanje hrane sa ulice itd. Takođe uspešno radi na socijalizaciji i resocijalizaciji pasa i suzbijanju i otklanjanju različitih vrsta strahova.

USLUGE

Uverite se u široku lepezu naših usluga

 • Pansion
 • Dnevni boravak
 • Individualni program
tab1

Ukoliko putujete mi smo tu za Vas da preuzmemo brigu o Vasim mezimcima.Vaši ljubimci borave unutra, i imaju nadzor 24h. Pansionski kapacitet nam je mali, kako bi smo svakom ljubimcu posvetili potpunu pažnju. Psi koji se nalaze kod nas na pansionu učestvuju u programima dnevnog boravka preko dana.

tab2
 • Testiranje karaktera psa prilikom upisa
 • Veterinarski pregled i praćenje zdavstvenog stanja psa
 • Kvalitetena fizička aktivnost - Dobra kondicija psa i održavanje te kondicije direktno utiču na fizičko zdravlje i na ponašanje (mentalno zdravlje). Ukoliko niste u mogućnosti da zdravom odraslom ili mladom psu barem tri puta nedeljno omogućite da nakon šetnje dođe kući zdravo umoran, dnevna briga je pravo rešenje. Takođe, psi koji moraju biti u jačoj fizičkoj kondiciji (izložbeni i radni psi) kroz program dnevne brige mogu održavati svoju kondiciju.
  Stari psi i štenci imaju u fizičkoj aktivnosti nešto drugačiji režim u odnosu na pse u "najboljim godinama". I kod jednih i kod drugih se više pazi na kvalitet negokvantitet šetnje. Štencima šetnja treba da predstavlja mogućnost učenja i zabave i sticanja što više raznovrsnog iskustva, jer će to doprineti da štene izraste u stabilnog psa sigurnog u sebe. Kod starijih pasa šetnja treba da pobudi neke njihove posebne interese. Kada su mentalno aktivni i motivisani, stari psi tek tada pokazuju koliko su stvarno fizičkimoćni.
 • Socijalizacija pasa pod kontrolisanim okolnostima - Socijalizacija psa se pogrešno povezuje sa dobom kada je on štene ili mladi pas. Psi su društvena bića i vole imati svoj "čopor". Pas ipak najprirodnije i najotvorenije može da ima komunikaciju sa pripadnikom svoje vrste- drugim psom. To mi nikada nećemo moći zameniti. Zato je bitno da pas kroz ceo svoj život ima svoje "društvo" koje ne čine samo drugi psi iste starosti. Raznolikost u starosti, veličini, temperamentu je ono štočini socijalizaciju i što obogaćuje njegove društvene veštine. Psi koji redovno dolaze u program dnevne brige svojom posebnošću i zdravim odnosom sa drugim psima stvaraju sredinu koja omogućuje svakom drugom psu da u društvu bude ono što je - pas.
 • Održavanje higijene psa, kupanje, čišćenje ušiju, sečenje noktiju, svakodnevno četkanje.
tab3

PROGRAMI REŠAVANJA PROBLEMATIČNIH PONAŠANJA PASA I UČENJA POŽELJNIH PONAŠANJA

1. DNEVNI BORAVAK – PAKET OD 22 TERMINA U TRAJANJU OD MESEC DANA

Paket dnevnog boravka podrazumeva dovođenje psa u Centar radnim danima od 09.00h do 16.00h do isteka paketa, gde se intenzivno i uz igru radi sa psom na izbacivanju neželjenih i destruktivnih načina ponašanja i gde pas uči nove i poželjne načine ponašanja. Ovakav način rada sa psima se preporučuje kada je pas već ukorenio određene destruktivne načine ponašanja sa kojima vlasnik ne može da izađe na kraj i podrazumeva i edukaciju vlasnika o tome kako da zadrži poželjne načine ponašanja kod psa u svom domu, kao i u obavljanju zajedničkih aktivnosti sa svojim psom u svakodnevnom životu. Takođe, ovaj program podrazumeva i učenje psa osnovnim komandama poslušnosti (dolazak na poziv, komende „sedi“, „fuj/ne“ i pravilno vođenje na povocu), tako da ga mogu koristiti i vlasnici koji su tek nabavili psa, gde on od početka može naučiti u kontrolisanim uslovima osnovnu poslušnost, trošiti potrebnu količinu energije i na pozitivan način doživljavati svoje prve kontakte sa drugim psima (pravilna socijalizacija).

2. INDIVIDUALNI ČASOVI UČENJA POŽELJNIH NAČINA PONAŠANJA 1 čas (1 sat)

Individualni časovi rešavanja neželjenih načina ponašanja podrazumevaju dolazak vlasnika i psa na jednosatnu vežbu uz instrukcije stručnih ljudi u našem Centru, gde vlasnik na licu mesta uviđa koje greške pravi u interakciji sa svojim psom i gde može da se posavetuje i primeni prihvatljivije i učinkovitije metode koje najefikasnije dovode do rešenja problema. U zavisnosti od procene stučnjaka iz našeg Centra i uz konsultaciju sa vlasnikom, određuje se optimalan broj individualnih časova.

3. PAKET INDIVIDUALNIH ČASOVA UČENJA PONAŠANJA

Ovaj paket podrazumeva 8 individualnih časova u trajanju od mesec dana, gde vlasnik ima mogućnost da na jednom času nauči određene metode učenja ponašanja psa, a isto tako da na narednom času pod kontrolisanim uslovima vežba dotad načeno uz dodatne sugestije o eventualnim greškama i propustima u radu sa psom. Sva tri programa se sprovode uz instrukcije stručnog lica uz razumevanje psihologije pasa na prvom mestu (edukacija o osnovnim potrebama pasa i njihovom prirodnom ponašanju) i u kombinaciji sa već utemeljenim principima bihejvioralne metode. Takođe, sva tri programa zahtevaju aktivno učestvovanje vlasnika psa, da bi rezultati programa bili što brži i uspešniji, i kako bi vlasnici i po završetku programa znali da primene znanje koje su stekli u daljem suživotu sa svojim ljubimcima ako se eventualno pojave neki novi problemi. Vreme dolaska na individualne časove dogovaraju vlasnik i instruktor po zakazivanju.


Broj telefona za konsultacije: 060 087 26 96 dipl.psih. Izabela Begović


Vaša obaveza je da pre dolaska u Centar za pse Vašeg ljubimca pripremite za boravak, a to znači:

 • da izvršite dehelmintizaciju Vašeg ljubimca neposredno pre dolaska na čuvanje
 • da proverite da li ste i kada aplicirali preparat protiv ektoparazita ( krpelja, buva itd.) i ukoliko jeste , datum kada bi trebalo ponoviti tretman. Ukoliko vreme zaštite ističe tokom boravka Vašeg ljubimca kod nas mi ćemo morati da ponovo apliciramo navedeni preparat ( koji Vi koristite kao zaštitu) i time zaštitimo Vašeg ljubimca.
 • Vaš ljubimac mora imati potvrdu o izvršenoj imunizaciji protiv besnila i imunizaciji protiv zaraznih bolesti.

Broj telefona za konsultacije o programima:
060 087 26 96 dipl.psih. Izabela Begović

Broj telefona za informacije vezane za zdravlje vašeg ljubimca:
063 87 53 252 Dr vet. med. Anna Oreg

GALERIJA

Pronjuškajte kroz našu video i foto galerijuKONTAKT

Ukoliko imate neko pitanje ili sugestiju slobodno nas kontaktirajte

map
Ćirila i Metodija 88
21000 Novi Sad
+381 63 875 3252 - dr vet. med. Anna Oreg, Vet House
+381 60 087 2696 - Izabela Begović, Dog House